KANUKING – AVANTURA

Splavarenje ili RAFTING svakako je jedan  od najpopularnijih pustolovnih sportova koji se provodi na rijekama diljem svijeta.
Od davnina, dakako ne uvijek zbog odmora i opuštanja ljudi su ulazili u rijeke, savladavali ih, te pomoću njih postizali svoje ciljeve (od dopreme robe i dobara pa do portage za hranom i životinjama). No, često puta je ta potreba za plovidbom prerastala u zabavu i ljudima služila za opuštanje i odmor u prirodi i divljini. Eto ukratko tako je nastao jedan od najljepših i najpopularnijih sportova na vodi.
Popularnost u Hravatskoj mu raste iz godine u godinu i sve više postaje ventil za opuštanje na našim prekrasnim rijekama. Konzumiraju ga svi: odrasli, djeca, tinejđeri, poslovni ljudi, obitelji, samci. Može konzumirati i samostalno, no obzirom je riječ o vrlo skupoj opremi, a kako za vođenje plovila treba određeni stupanj stručnosti i iskustva mnogi odlučuju da im taj užitak organiziraju turisatičke agencije specijalizirane za tu vrst zabave.

Čime plovimo:
Kao i u svim segmentima tako su se i ovdje plovila razvijala tijekom godina. Od splavi nastalih spajanjem debala kojima su jurili naši preci pa do modernih uglavnom gumenih nepoderivih, neuništivih plovila. Zbog specifičnosti rijeka na kojima plovimo, te kako bi  Vam izlet učinili sigurnijim, a da pri tome ne gubi na zanimljivošću mi u “KANUKING AVANTURI” odlučili smo se  za plovidbu COLORADO RAFTING čamcima koji su apolutna novost na našem tržištu. Riječ je o plovilu dovoljno uskom da pronađe i najmanji vodeni prostor u slapu ili na brzaku te bez struganja po kamenju klizne preko njega.